Magiska Island med vulkan-och glaciärspaning

22 – 28 maj 2023 (sju dagar)

Det är 900 år sedan Fagradalsfjall, som ligger i vulkansystemet Krysuvík, senast hade ett utbrott, och om vädret (och vulkanen) tillåter har vi en unik möjlighet att uppleva denna enorma naturkraft under vår resa till Island!

Resan innehåller dessutom stadsrundtur i Reykjavík, Gyllene Cirkeln (med Thingvellir, Geysir och Gullfoss), vattenfall och glaciärspaning på sydkusten, bad i Gamla Laugin (den ”hemliga” lagunen) och mycket mer. Det finns även gott om tid för egna upptäckter, kanske valsafari eller bad i Blå Lagunen (ingår ej i resans pris).

På sydkusten bor vi fyra nätter i den nybyggda delen av förstklassiga Hotel Örk i Hveragerdi, Islands geotermiska centrum. I huvudstaden Reykjavík sover vi gott på centralt beläget hotell i två nätter.

Pris (del i dubbelrum): 15 495 kr.

Enkelrumstillägg: 2 495 kr.

Detta ingår:

  • Flyg Kastrup – Keflavík t o r. Flygtider ännu inte fastställda. Gemensam resa med buss till och från Kastrup.
  • Alla transporter på Island.
  • Sex nätter (del i dubbelrum) med frukost, fyra i Hveragerdi och två i Reykjavík.
  • Fyra middagar i Hveragerdi (huvudrätt + bordsvatten eller annan måltidsdryck). Vi äter på The Greenhouse som ligger intill hotellet och innehåller fem olika restauranger. Ni väljer själva tid/restaurang/meny!
  • Alla utflykter: Sydkusten, Gyllene Cirkeln, bad i Gamla Laugin, stadsrundtur i Reykjavík och utflykt till Fagradalsfjall (om vädret och vulkanen tillåter, det är en dryg timmes promenad till utsiktsplats nära vulkanen).
  • Svensktalande reseledning.

För mera information klicka här

Anmälan:
Till lasse.heimlander@karlshamn.se eller 070-2650050
Senast 9 december!